• Komende week winter! Morgen sneeuw

  de afgelopen dagen hebben de ijsgroei niet echt bevorderd.. De opklaringen kwamen maar niet en daardoor temperde de vorst. Toch is het nog volop winter en dat blijft het de komende week ook nog wel.

  Morgen is een aandachtspunt in de verwachtingen.

  Een storing vanuit het zuiden rukt op richting onze omgeving. deze bereikt ons morgenavond 7 uur het kan dan af en toe licht tot matig sneeuwen. De Duitsers laten bij ons 3 tot 5 cm vallen. De amerikanen maken het nog wat bonter deze gaan voor 10 cm sneeuw. Het blijft altijd afwachten hoe het komt met een sneeuwstoring dit kan op het allerlaatste moment weer veranderen. afwachten dus...

  De sneeuw zal voor veel schaatsliefhebbers een teleurstelling zijn. In verschillende kranten werd deze week geschreven dat de kans op de Tocht der Tochten groot zou zijn. Dit is helemaal niet waar vooral nu er morgen ook nog sneeuw gaat vallen op het ijs. De dokkumer ee dat ligt aan de elfsteden route is vannochtend weer opengewaaid door de harde oostenwind.

  De komende week blijft winters met in de nachten matige tot strenge vorst en overdag temperaturen rond de 0 graden. Vanaf volgend weekend word een grootschalige dooiaanval berekent.. of deze er ook werkelijk komt is natuurlijk nog even afwachten.

  Nu nog even waarschuwingen voor het verkeer:

  Morgen kan het glad worden door sneeuwval!!

  Ook de schaatsers opgelet!!!

  Op de grotere wateren is het nog lang niet vertrouwd om te gaan schaatsen! Ga naar de ijsbaan of naar ondergelopen weilanden.

  (19-1-2013 Jan-Lolke)

  Read more...

  0 comments

 • Morgen schaatsen!? En zet de winter door komende week?

  De modellen waren het er afgelopen dagen nog niet geheel over eens maar nu lijkt er toch zekerheid te komen. De modellen berekenden eerst nog voor aankomende zondag een dooiaanval boven ons land. dit is nu vrijwel in alle modellen weer veranderd: Het dooifront loopt namelijk stuk op ons land en trekt onder ons land door richting het zuidoosten. De winter is dus weer aan zet!

  De winter zit goed in het zadel en lijkt voorlopig ook niet meer te gaan vertrekken!

  Afgelopen dagen liet koning winter zich gelden boven het midden en zuiden van ons land maar liet Friesland links liggen. De lijn met sneeuw kwam ongeveer tot de lijn den-helder-Zwolle. Zoals net al vermeld kwam de sneeuw niet tot Friesland dit komt de ijsgroei ten goede. Vanmiddag zelf ook even een kijkje gemaakt op het ijs en dit was aardig gegroeid de gemeten ijsdikte was 5,5 cm! vannacht word het koud met temperaturen tot de -10 graden. Dit zou betekenen dat er 2 cm bij zou komen en dan komen we uit op een dikke 7 cm. Morgen zou er dan op verschillende plaatsen voorzichting geschaatst kunnen gaan worden.

  De rest van deze week blijft het KOUD overdag blijft het matig vriezen en in de nacht gaat het matig tot streng vriezen. vrijdag kan er een beetje sneeuw vallen.. maar meer dan 1 cm word er niet verwacht.

  Zet de winter ook door komende week?

  De winter lijkt sowieso tot midden volgende week door te zetten met temperaturen van rond de 0 overdag en matige vorst in de nachten. Er wordt ook bijna geen neerslag berekend dit zou betekenen dat het ijs ook goed doorgroeit. Voor de schaatsliefhebbers is dit geweldig nieuws! Er is ook nog een kans dat de winter na volgende week woensdag doorzet maar hier is nu nog weinig over te zeggen.

  Eerst maar even goed genieten van de winter!

  16 jan 2013 Jan-Lolke van Ommen

  Read more...

  0 comments

Blog

Photo crop (passport)

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player